Workshops najaar 2019 • Wonderbaarlijke Spiegels

Wil je graag (beter) leren spelen en werken met een handpop?

zomerinschrijving

Dat snap ik want rondom een geloofwaardige handpop ontstaat magie!

Ik ben Helen Meurs en werk al meer dan 25 jaar met handpoppen. Vooral omdat ik handpoppen enorm fascinerend vind en nog steeds geraakt wordt door alle prachtige ontmoetingen die ik via mijn poppen met kinderen heb. Voor mij is de pop geen ding maar een volwaardig hulpmiddel waarmee ik kinderen uit kan dagen tot interactie, het verleggen van grenzen, het aangaan van nieuwe uitdagingen en kennis kan laten maken met nieuwe (leer)inhouden of vaardigheden.

Voordat ik 2004 begon met Wonderbaarlijke Spiegels en handpop.nl oprichtte was ik juf in het basisonderwijs. De handpop was daarbij een vast onderdeel van mijn manier van lesgeven en mijn pedagogisch klimaat. Waarom? Omdat het zoveel leuker is met een pop, voor de kinderen maar ook voor mezelf. De pop kan zo makkelijk met plannetjes en ideetjes komen, wordt zo makkelijk in vertrouwen genomen, wordt zo snel een vriendje van de kinderen dat ik via de pop veel informatie kon verzamelen.  Over wat een kind bezighield, zijn taalniveau, zijn manier van denken, zijn wensen, zijn frustraties en hoe hij daar mee om gaat of zou willen gaan. Door de pop ging ik niet alleen meer van het kind zien maar het ook beter begrijpen en kon ik mijn handelen beter afstemmen op wat er nodig was om hem verder te helpen. Ik vind de handpop een fantastisch hulpmiddel en van enorme waarde in mijn werk met kinderen.

Mag ik het je leren?

Dit najaar geef ik nog een aantal zaterdagmiddag workshops op verschillende plekken in het land waarin ik graag aan de slag ga met ouders, leerkrachten, groepsleidsters uit de zorg of kinderopvang,  hulpverleners en kindercoaches. Voel je je aangesproken, werk je al met een pop maar wil je er meer uit halen of wil je graag met een pop gaan werken maar weet je niet goed hoe je daarmee moet starten? Geef je dan op. In een middag tijd leer ik je de basis van het werken met de pop als hulpmiddel, een pop die geloofwaardig tot leven komt en een karakter krijgt waar je alle kanten mee op kunt. Ik pretendeer niet dat je na die middag een volleerd speler bent maar je hebt in ieder geval handvatten gekregen die je verder zullen helpen en die je verder uit kunt bouwen.

Hieronder zie je de data waarop de workshop dit jaar gevolgd kan worden. Ik garandeer je een leuke, leerzame en vrolijke middag met gelijkgestemden en alleen maar interessante mensen. Zelfs als je na afloop niet met een pop aan het werk gaat zul je de workshop als een cadeautje voor jezelf ervaren. Dit zeiden andere deelnemers over mijn workshops:

 • Diane
  Alle workshops zijn van harte aan te bevelen om optimaal met de poppen om te gaan. Helen is een toppertje met hart voor haar zaak en al haar klanten!
  Diane
 • Zina
  Wat was het een inspirerende en gezellige middag afgelopen zaterdag en hoe wonderbaarlijk toen ik in autospiegel bij het weg rijden mijn rode wangen zag. Dank je wel dat je jouw bevindingen over de handpop als pedagogisch hulpmiddel met mij wilde delen en de eerste aanzet hebt gegeven om deze te gebruiken. Ik moet nog heel veel leren maar dat komt zeker goed.
  Zina
 • Ineke
  Helen is iemand die écht met passie informatie over alle handpoppen kan geven en eerlijk advies geeft. Haar workshops (allemaal gedaan) zijn zeer inspirerend en blijven dankzij aangeboden materiaal altijd hangen of na te gaan hoe het ook alweer was, Wonderbaarlijke Spiegels is voor mij als therapeut geweldig!
  Ineke
 • Maaike
  Bedankt voor de onwijs leuke workshop gister! Ik heb een goed beeld van hoe ik de handpop in de klas kan gaan inzetten en kan laten leven in de klas! Ik heb vandaag gelijk via Marktplaats een oude leren koffer gekocht voor Mo en zijn spulletjes.
  Maaike
 • Carla
  Ik heb jaren geleden een workshop bij Helen gevolgd en vind het nog steeds de leukste workshop die ik ooit gevolgd heb, echt een aanrader!
  Carla
 • Meredith
  Een hele leuke workshop veel informatie ontvangen. Echt de moeite waard voor een ieder die met kinderen werkt om te volgen. Nu lekker de komende tijd oefenen met haar.
  Meredith
 • Lieke
  Ik kreeg gisteren, de eerste schooldag, al meteen positieve reacties over verbetering met het spelen met Rex met de handreikingen vanuit de workshop. Hopelijk tot ziens!
  Lieke

Ben je er bij?

X