fbpx

Wil je op je eigen locatie een workshop volgen? Dat kan!

Terug naar de kern…
3 mei 2018
Toch niet hetzelfde!
17 juli 2018
Show all

Wil je op je eigen locatie een workshop volgen? Dat kan!

Zelfs als het enthousiasme voor een handpop groot is, er een pop gevonden is die je helemaal leuk vindt, die ook goed bij je past en je een heleboel ideeën hebt wat je allemaal met de pop zou willen doen binnen je klas, groep of praktijk, is het starten met de handpop voor de meesten niet iets wat helemaal vanzelf gaat. “Da’s balen maar ik kan naar je toe komen om het te laten zien” zou mijn pop JaNee zeggen want JaNee weet precies hoe ze haar ideetjes om moet zetten in communicatie, interactie, (leer)inhouden, spelletjes en grootse avonturen.

Een workshop volgen blijkt in de praktijk de meest effectieve manier om snel met een pop aan de slag te gaan én te blijven want na de introductie moet er natuurlijk wel een vervolg komen op die eerste ontmoeting die voor de kinderen zeker naar méér heeft gesmaakt. Ik geef al jaren workshops op locatie en die locatie kan zijn een praktijk, een school, een kinderdagverblijf, een instelling maar ook een huiskamer die genoeg ruimte biedt aan het aantal workshopdeelnemers. Een workshop op locatie is meestal ook gelijk een workshop op maat, een workshop die je als groep of team volgt waarbij je van te voren hebt nagedacht over wat je precies zou willen leren in de workshop, welke doelen je wilt gaan bereiken door te gaan werken met de handpop of welke (leer)gebieden je wilt gaan stimuleren via de handpop. Een workshop op maat kan helemaal worden toegespitst op jouw praktijksituatie en aansluiten bij methodes waar al mee gewerkt wordt, werken met een handpop is immers geen methode maar een hulpmiddel wat zowel bij een methode gebruikt kan worden als zelfstandig kan werken aan te behalen doelen.

Dus als jij geen tijd hebt om naar ons in Elst te komen maar zou je wel een workshop willen volgen op je eigen locatie? Kaart het daar aan en misschien zie ik je wel op je eigen werkplek! Wil je meer weten over de verschillende workshops? Hieronder alle links naar de workshops die ik geef:

Helen Meurs
Helen Meurs
Ik werk ruim 25 jaar met handpoppen als hulpmiddel en zie nog steeds nieuwe mogelijkheden en invalshoeken ontstaan. Voor mij is het vooral logisch om een handpop te betrekken in mijn pedagogisch denken en handelen omdat ik via de handpop zo makkelijk de aandacht van kinderen krijg en vast kan houden. Ik werk het liefst met JaNee, zij en ik zijn in de loop van de jaren een (h)echt team geworden waarmee ik al mijn ideëen rondom het werken met de pop letterlijk handen en voeten kan geven en kan demonstreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X