Iedereen slaapt, slapen doe je zelfs elke dag en is dus een terugkerend gegeven. Een terugkerend gegeven lijkt niet zo interessant om vragen over te stellen omdat het zo’n open deur is maar juist die open deuren zijn heel fijn om te gebruiken omdat iedereen er iets over kan vertellen en iedereen dus mee kan doen met een gesprek.

Wel of niet goed geslapen hebben is vaak gelijk merkbaar in je humeur en je prestatie, bij mij tenminste en als ik om me heen kijk dan weet ik dat ik daar niet de enige in ben. De vraag: “heb je goed geslapen?” is een prima vraag om te stellen, er spreekt interesse uit en interesse is altijd goed wanneer je een band op wilt bouwen.

Stel hem deze week eens via jouw pop en vraag door wanneer er een antwoord komt. Wat maakte dat een kind lekker heeft geslapen? Had het mooie dromen? Was het bed fijn en lekker warm? Lag het onder zijn lievelingsdekbed? etc.

Of hoe kwam het dat je niet goed geslapen hebt? Had je nare dromen? Weet je nog waar die over gingen? Had je nog veel gedachten in je hoofd? Moest je steeds denken aan iets waar je zin in hebt of tegenop ziet? Lag je bed niet lekker? Wat doe je dan als je niet kunt slapen? Is er iemand die je dan kan helpen? Etc.

Laat je gedachten er eens over gaan en je zult merken dat je rondom deze vraag heel veel vervolgvragen kunt verzinnen die heel goed bruikbaar zijn en waar veel kinderen zich in kunnen herkennen. Maak het jezelf niet te moeilijk, jouw pop hoeft geen heel verhaal te vertellen, laat hem/haar vooral vragen stellen en ontdek wat er dan ontstaat.

Heel veel plezier met deze vraag!

Wil je de volgende berichten automatisch in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief.

[mailpoet_form id=”1″]