Wat is een online cursus?

In de academy kun je thuis lessen volgen met behulp van je pc of een tablet. In elke les zie je 1 of meerdere video’s die gaan over het onderwerp van de les en die video wordt gevolgd door oefeningen die je thuis uit kunt voeren. Om zoveel mogelijk uit de cursus te halen is het raadzaam om na elke les ook echt te oefenen met je pop want alleen dan leer je er echt mee werken, alleen naar de video’s kijken om te zien hoe wij het doen is in ieder geval niet genoeg.

Bij elke cursus is een online cursusgroep opgezet en een forum waarin je vragen kunt stellen, ervaringen kunt delen en in contact kunt treden met andere deelnemers van jouw cursus. De cursusdocent is ook aanwezig op het cursusforum en zal daar ook alle gestelde vragen beantwoorden, extra uitleg geven als dat nodig is en je verder helpen wanneer je, onverhoopt, vastloopt. Online betekent dus niet dat je er helemaal alleen voor staat.

Hoe lang mag je in de Academy vertoeven?

Je mag 6 maanden over je cursus doen en al die tijd gebruik maken van de tijdlijn en het forum van jouw cursus.

Kan ik de lessen en/of de filmpjes ook opslaan op mijn eigen pc?

Nee, dat kan niet, de filmpjes zijn alleen online te bekijken en zijn niet te bekijken wanneer je niet bent ingelogd op het platform.

Uitleg over de werking van deze website:

Wanneer je je inschrijft voor een online cursus ontvang je van ons eerst een mail waarmee je een account kunt aanmaken. Vervolgens ontvang je een mail waarin je wordt uitgenodigd in te loggen in de leeromgeving. In deze mail is een link naar een filmpje opgenomen waarin de hele leeromgeving wordt uitgelegd zodat je precies weet wat je waar kunt vinden. Binnen de leeromgeving verschijnt er een menu aan de linkerkant van het scherm waarmee je heel snel naar alle verschillende onderdelen van de academy kunt navigeren

N.B. In onze voorbeelden maken we gebruik van een wat breder beeldscherm, werk je op een tablet of een smal scherm, klik dan op de knop met … daaronder staan alle knoppen die niet in de menubalk passen.

Je hebt alleen toegang tot de cursus(sen) en het forum (de fora) waarvoor je ingeschreven bent.

De cursus:

Wanneer je jouw cursus hebt geselecteerd en geopend zie je dit:

Onder de beschrijving van de cursus zie je alle lessen staan. De lessen met een groen vinkje zijn afgerond. Ook aan de rechterkant zie je de cursusinhoud staan en hoeveel procent van de cursus je al hebt afgerond. Ook via dit menu kun je je les selecteren.

Onder elke les staan deze knoppen:

Om een les af te vinken moet je op “les afgerond” klikken, de afgeronde les verschijnt op je tijdlijn, je cursusoverzicht en in je profiel. Je weet dus altijd waar je gebleven bent.

Via de knop “naar het prikbord van deze cursus” kom je op de tijdlijn van de cursusgroep terecht en kun je zien wat andere deelnemers aan de cursus hebben gedaan of gedeeld. De tijdlijn van de cursus ziet er zo uit:

De tijdlijn van de groep is vooral bedoeld om zaken te delen die niet direct samenhangen met het onderwerp van de les, hoe het je vergaan is bijvoorbeeld, leuke ervaringen die je hebt opgedaan met je pop, ideetjes die je wilt delen, tips m.b.t. materialen die je tegengekomen bent, etc.

Via de tijdlijn kun je terug naar de cursus maar ook door naar het forum waar we dieper in gaan op onderwerpen uit de lessen en waarin vaak ook extra opdrachten geformuleerd zijn. In de fora draait het dus echt om inhoud en het beantwoorden van inhoudelijke vragen. Gebruik het forum daar ook voor want ik krijg wel meldingen van berichten op het forum maar niet van berichten op de tijdlijn.

Het forum ziet er zo uit:

Per les is er een onderwerp (topic) aangemaakt, aan het einde van elke les is er ook een directe link aangemaakt naar het bijbehorende topic op het cursusforum dus die weg kun je ook altijd bewandelen (dat is in ieder geval de snelste manier).

De snelste manier om contact met mij te zoeken is via de knop: ‘contact met docent’ die in de cursuspagina en in de pagina van je groep altijd rechtsboven staat.

Er is bij de opzet van de academy heel bewust gekozen voor een vorm waarin veel interactie mogelijk is, vooral omdat de handpop ook een interactief medium is en de toepasbaarheid zo breed is dat niet alles te vangen is in lessen. Geef het door wanneer je over iets in de website struikelt want alleen dan kan het verholpen worden.

Kan ik samen met anderen op hetzelfde account inloggen?

Een account is persoonlijk en geeft recht op toegang tot de cursus voor 1 persoon. Het systeem registreert van iedere gebruiker deelname en activiteit op de website, bij een vermoeden van misbruik kan een account geblokkeerd worden.