Wat is een online cursus?

Op de online academy kun je thuis lessen volgen met behulp van je pc of een tablet, je volgt de cursus in je eigen tempo en op tijden die voor jou goed uitkomen. Je hoeft er de deur niet voor uit. In elke les zie je 1 of meerdere video’s die gaan over het onderwerp van de les en die video wordt gevolgd door oefeningen die je thuis uit kunt voeren. Om zoveel mogelijk uit de cursus te halen is het raadzaam om na elke les ook echt te oefenen met je pop want alleen dan leer je er echt mee werken, alleen naar de video’s kijken om te zien hoe wij het doen is in ieder geval niet genoeg.

Bij elke cursus is een online cursusgroep opgezet en een forum waarin je vragen kunt stellen, ervaringen kunt delen en in contact kunt treden met andere deelnemers van jouw cursus. De cursusdocent is ook aanwezig op het cursusforum en zal daar ook alle gestelde vragen beantwoorden, extra uitleg geven als dat nodig is en je verder helpen wanneer je, onverhoopt, vastloopt. Online betekent dus niet dat je er helemaal alleen voor staat.

Hoe lang mag je in de Academy vertoeven?

Je mag 6 maanden over je cursus doen en al die tijd gebruik maken van het forum van jouw cursus.

Kan ik de lessen en/of de filmpjes ook opslaan op mijn eigen pc?

Nee, dat kan niet, de filmpjes zijn alleen online te bekijken en zijn niet te bekijken wanneer je niet bent ingelogd op het platform.

Uitleg over online leeromgeving:

Inschrijven voor online cursussen kan op dit moment op verschillende manieren. Via deze website en via de webshop van Handpoppen.nl. Afhankelijk van de plek van inschrijving ontvang je een mail waarmee je een account kunt aanmaken. Vervolgens ontvang je een mail waarin je wordt uitgenodigd in te loggen in de leeromgeving.

Je hebt alleen toegang tot de cursus(sen) en het forum (de fora) waarvoor je ingeschreven bent.

Inloggen:

Via de knop “inloggen” op de homepage van de website kun je inloggen.

Inloggen op je account-pagina:

Je voert je mailadres en wachtwoord in en logt in. Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je hier een nieuw aanvragen.

Wanneer je bent ingelogd verschijnt je profiel en zie je ook voor welke cursus (of cursussen) je ingeschreven bent. Door op de titel van de cursus te klikken kom je bij de lessen van jouw cursus uit.

De cursus:

Wanneer je jouw cursus hebt geselecteerd en geopend zie je dit:

Alle lessen die je al hebt gedaan en via de knop ‘les afgerond’ hebt afgevinkt, worden groen weergegeven, lessen die je nog moet doen zijn grijs gekleurd. Via de knop ‘ga verder’ boven de cursusinhoud kun je direct terug gaan naar de les die volgt op de laatste les die je hebt afgevinkt.

De discussiefora

Elke cursus heeft een eigen forum en daarnaast is er een Cursuscafé voor alle deelnemers van de academy waarin je alles wat je delen wilt over jouw voorgang en ervaringen met je pop mag delen, tips aan mag reiken, advies mag vragen en gezellig met elkaar kunt keuvelen over het geweldige medium handpop. Het forum bij elke cursus is gericht op de cursus en de cursusinhoud. Per les is er een onderwerp (topic) aangemaakt op het discussieforum, het forum is de plek waar alle deelnemers van de cursus samen komen en kunnen discussiëren over de les. Ook wordt het forum gebruikt om vragen te beantwoorden en nog extra opdrachten te geven. Aan het eind van elke les zijn de forumonderwerpen opgenomen.

Wanneer je op het forum bent verlaat je de cursusomgeving en zie je een andere rechter menubalk. In deze menubalk is wel het snelmenu voor cursisten opgenomen waarmee je altijd snel weer terug kunt naar je cursus.

Contact met docent

De snelste manier om contact met mij te zoeken is via de knop met het envelopje bovenaan elke les. Deze knop betekent: ‘contact met docent’ en stelt je in staat om een privé bericht te versturen. Doe dat ook wanneer je niet verder kunt of vragen hebt waar je niet uit komt, vragen is altijd slim.

Interactief

Er is bij de opzet van de academy heel bewust gekozen voor een vorm waarin veel interactie mogelijk is, vooral omdat de handpop ook een interactief medium is en de toepasbaarheid zo breed is dat niet alles te vangen is in lessen. Geef het door wanneer je over iets in de website struikelt want alleen dan kan het verholpen worden.

Kan ik samen met anderen op hetzelfde account inloggen?

Een account is persoonlijk en geeft recht op toegang tot de cursus voor 1 persoon. Het systeem registreert van iedere gebruiker deelname en activiteit op de website, bij een vermoeden van misbruik kan een account geblokkeerd worden.

 

Comments are closed.