Pluscursus: De handpop als hulpmiddel in de kinderopvang • Wonderbaarlijke Spiegels

Pluscursus: De handpop als hulpmiddel in de kinderopvang

[vntd_hero_section heading=”” subtitle=”” btn1_label=”” content_align=”right” images=”137297″ bg_img_position=”center center” height=”custom” height_custom=”400px” fullwidth=”no” parallax=”no” arrow_nav=””]

Plus cursus: Je hebt de basisvaardigheden al onder de knie

Je werkt met jonge- en/of oudere kinderen, ziet dat kinderen enthousiast reageren op de pop en zou er meer mee willen doen dat je nu doet. Kinderen uitdagen meer te vertellen, mee te doen met een spelletje, te laten oefenen met zelfstandigheid, samen spelen, leren omgaan met zichzelf en de ander bijvoorbeeld. Of om thema’s en onderwerpen mee aan te kaarten of te introduceren, om een laagdrempelig vriendje toe te voegen aan je groep waarmee kinderen kunnen oefenen met het verleggen van grenzen of ander gedrag. Je ziet de mogelijkheden van de handpop maar weet niet zo goed hoe je die ook echt kunt gaan benutten. Dan is deze cursus iets voor jou want in deze cursus ga je in 5 lessen aan de slag met het transformeren van je pop tot een prachtig hulpmiddel.

In deze online pluscursus gaat het over het uitdiepen van zaken die van invloed zijn op de pedagogische inzetbaarheid van de menspop die maken of je pop een hulpmiddel gaat worden of niet. De pop als hulpmiddel is nl. niet zomaar een pop maar een pop waarover heel goed is nagedacht en die planmatig wordt ingezet. Maar het blijft ook een pop, een vriendje en een karaktertje waarbij alles ogenschijnlijk spontaan op komt. Dat laatste moet ook in stand gehouden geworden en in deze cursus ga ik je helpen al deze aspecten in jouw pop te integreren.

In deze cursus ga ik je helpen om je pop verder uit te bouwen en hem of haar attributen te geven waarmee je jouw pop een plek kunt geven binnen je groep en ga ik je na laten denken over de inhoud die je via jouw pop aan wilt kaarten. Hoe ga je dat doen? Wat heb je daarvoor nodig? Wat laat je aan het toeval over en wat ga je voorbereiden? Daarnaast ga ik met je aan de slag om jouw pop vaardigheden te geven die maken dat je meer informatie van de kinderen terug gaat krijgen, waarmee je makkelijker onderwerpen aan kunt kaarten en ook met hele jonge kinderen activiteitjes met de pop kunt gaan doen.

Jouw pop wordt niet vanzelf het gedroomde hulpmiddel en ook niet door alleen naar mij te kijken dus je moet zelf ook echt aan de slag en gaan oefenen. Maar je kunt daarin een jaar lang op mij terugvallen en me al je obstakels voorleggen, ik denk graag met je mee!

Veel gestelde vragen:

Hoe schrijf ik me in voor deze cursus?

Je kunt je via de groene knop hiernaast inschrijven voor deze cursus. Door op de knop te drukken kom je in onze ‘winkel’ terecht en daar kun je de cursus afrekenen. Je ontvangt dan binnen een dag een mail waarmee je toegang krijgt tot de academy en kunt al heel snel starten met de eerste les.

Wat heb ik nodig om deze cursus te volgen?

Je hebt in de eerste plaats een pop nodig waarmee je kunt oefenen. Zonder een pop blijft het een ‘kijkactiviteit’ waarin je mij vooral aan het werk ziet en dat is hartstikke leuk om naar te kijken maar je leert niet spelen door alleen te kijken. Spelen met een pop is een activiteit en een vaardigheid die je moet oefenen, ik kan dat niet genoeg herhalen en benadrukken.

Het fijne van online lessen is dat je die in je eigen tempo kunt volgen, net zo vaak kunt herhalen als je wilt en kunt oefenen op plaatsen waar niemand je ziet. Maak daar gebruik van en oefen, oefen, oefen, stel je vragen, deel je twijfels, frustraties en onzekerheden want alleen dan ontdek je dat je hierin niet de enige bent en legio mensen dezelfde drempels over moeten.

Wat ook handig is om in de buurt te hebben als je gaat oefenen is een spiegel, daarin zie je hoe jouw pop precies overkomt. Let tijdens het oefenen met een spiegel vooral op je pop en niet op jezelf want jouw publiek doet dat ook niet, die ziet ook vooral de pop.

En natuurlijk een internetverbinding want anders kun je niet online en offline is de cursus niet beschikbaar.

Wanneer kan ik starten met de cursus?

Je kunt elke werkdag starten met de cursus.

Na ontvangst van de betaling ontvang je een mail met een uitnodiging je te registreren in de afgeschermde leeromgeving van de academy. Je account wordt daarna binnen 24 uur geactiveerd en je kunt dan gelijk starten met je eerste les.

Hoe lang mag ik over deze cursus doen?

Je krijgt 12 maanden toegang tot de online leeromgeving.

Zit er begeleiding bij de cursus?

Ja, je wordt in een deelnemersgroep geplaatst en kunt vragen stellen, zowel bij de lessen als ook in het forum bij de cursus waar je nog wat dieper in de lesstof kunt duiken als je dat wilt. Ook moet je 2 opdrachten inleveren die worden beoordeeld.

Hoeveel tijd ben ik kwijt met deze cursus?

Met het bekijken van de lessen, het oefenen met de lesstof en de opdrachten ben je ongeveer 12 uur bezig.

Is deze cursus hetzelfde als de basisworkshop “De handpop als pedagogisch hulpmiddel”?

Nee, de inhoud van de basisworkshop komt overeen met een basiscursus + een pluscursus.

Kan ik samen met anderen op hetzelfde account inloggen?

Een account is persoonlijk en geeft recht op toegang tot de cursus voor 1 persoon. Het systeem registreert van iedere gebruiker deelname en activiteit op de website, bij een vermoeden van misbruik kan een account geblokkeerd worden.

Met welk apparaat kan ik de cursus het best volgen?

De cursus is het best te bekijken en te volgen via een pc of tablet. Hoe kleiner het apparaat is, hoe kleiner het scherm en hoe meer er gescrolld moet worden om alle menu’s te kunnen zien of gebruiken. Bedenk ook dat de lessen bedoelt zijn om samen met je pop te doen, om tijdens het kijken mee te doen met de voorbeelden en dat je je handen dus vrij moet hebben. Wanneer je ervoor kiest de lessen via een tablet (of mobiel) te volgen, zet het apparaat dan ergens op zodat je je handen vrij hebt. Daar leer je het meest van.

Kan ik de cursus met elke browser volgen?

Ja, de cursus wordt goed getoond op de meest gebruikte browsers. Dit neemt niet weg dat er wel problemen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld opgeslagen cookies, dat is niet altijd iets wat ik van onze kant kan oplossen omdat het om een combinatie aan factoren kan gaan die samen een probleem veroorzaken.

Het is geen overbodige luxe om te proberen je pc zo schoon mogelijk te houden en hem regelmatig even door de ‘wasstraat’ te halen. Bekijk in dat kader ook dit artikel eens. Wanneer er problemen ontstaan met het volgen van de cursus stuur dan even een berichtje en zet daar in ieder geval in vanaf welk apparaat en vanuit welke browser je de cursus probeert te bekijken. Probeer van te voren ook even of het opgelost is wanneer je de browsergeschiedenis wist want die vraag ga ik je zeker stellen ???? Hoe je dit doet lees je in dit artikel van Coolblue.

Krijg ik voor deze cursus accreditatiepunten?

Nee, ik heb deze mogelijkheid bekeken maar heb besloten de cursus niet te laten accrediteren omdat er teveel verschillende beroepsverenigingen zijn die allemaal hun eigen (vaak dure) procedures hebben om toegelaten te worden. Dit is een terugkerende kostenpost waarmee de cursus voor de deelnemer veel duurder uit gaat vallen dan nu het geval is. Ik kies daar niet voor en wil graag dat de cursus toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen. Mijn doel is om zoveel mogelijk professionals met een pop als hulpmiddel te laten werken en hen daarbij te ondersteunen. Ik sta voor mijn eigen kwaliteit, kennis en vaardigheid en wil graag laagdrempelig blijven, mijn prijzen moeten dat dus ook zijn.

Bij veel beroepsverenigingen kun je als lid wel een accreditatie voor een, door jou gekozen, cursus aanvragen. Informeer dus even bij je eigen beroepsvereniging naar de mogelijkheden.

Een impressie van deze cursus

Voor wie is deze cursus?

Wat komt er aan bod?

[pricing_box title=”Prijs” price=”€45,00 p.p.” period=”” features=”5 online lessen,diverse opdrachten,deelnemersforum,jaar toegang” featured=”yes” button_label=”Inschrijven” button_url=”https://wonderbaarlijkespiegels.nl/product/pluscursus-de-handpop-als-hulpmiddel-in-de-kinderopvang/”]
X