Cursus: De geloofwaardige menspop • Wonderbaarlijke Spiegels

Cursus: De geloofwaardige menspop

[vntd_hero_section top_heading=”Online basis cursus” heading=”De geloofwaardige menspop” subtitle=”Alle basisvaardigheden komen aan bod” btn1_label=”€35,00 p.p.” content_align=”right” images=”137305″ bg_img_position=”center center” height=”custom” height_custom=”400px” fullwidth=”no” parallax=”no” arrow_nav=”” btn1_style=”solid” btn1_url=”url:https%3A%2F%2Fwonderbaarlijkespiegels.nl%2Fproduct%2Fde-geloofwaardige-menspop%2F|||”]

Basiscursus: Je hebt geen ervaring met handpoppen nodig

Je hebt een menspop en had daar grootse plannen mee toen je die kocht maar in de praktijk lukt het je niet om hem tot leven te roepen of te gebruiken zoals je voor ogen had. Of je wilt een menspop aanschaffen maar hebt geen idee hoe je daar mee zou kunnen starten en bent bang dat hij vooral op de stoel of op de kast blijft zitten? Dan is deze cursus iets voor jou!

“De geloofwaardige menspop” is een online cursus voor volwassenen. In deze cursus ga je aan de slag met de basisvaardigheden rondom het tot leven roepen van je menspop. Je leert hem/haar bewegen, de handen gebruiken, geeft jouw pop een stem, laat hem/haar praten en denkt goed na over een karakter dat aansluit bij jouw pop en jouw situatie. Je kunt de cursus thuis, achter je computer en in je eigen tempo volgen.

In deze online basiscursus ga je aan de slag met het tot leven roepen van je menspop. Het draait daarbij vooral om de basistechnieken, om het hóe doe ik dat?

In deze beginnerscursus ga je samen met Helen stap voor stap aan de slag om van jouw pop een levendig en geloofwaardig wezentje te maken. Het is een beginnerscursus, je hebt geen ervaring nodig, alleen een pop waarmee je kunt oefenen en dat oefenen doe je op een plek die je zelf kiest want deze cursus kun je helemaal online in je eigen tempo en op tijden die je zelf kiest volgen. Dit is de makkelijkste en de minst bedreigende vorm van leren spelen met je pop.

Veel gestelde vragen:

Hoe schrijf ik me in voor deze cursus?

Je kunt je via de groene knop hierboven inschrijven voor deze cursus. Door op de knop te drukken kom je in onze ‘winkel’ terecht en daar kun je de cursus afrekenen. Je ontvangt dan binnen een dag een mail waarmee je toegang krijgt tot de academy en kunt al heel snel starten met de eerste les.

Hoe lang mag ik over deze cursus doen?

Je krijgt 12 maanden toegang tot de online leeromgeving en hebt dus meer dan genoeg tijd om de lessen te bekijken en te oefenen.

Zit er begeleiding bij de cursus?

Ja, je hoeft het niet helemaal alleen te doen en kunt, als je dat wilt, vragen stellen. Dat kun je doen via de mail aan Helen of JaNee maar je kunt ook gebruik maken van het forum bij de cursus. Daar staan ook de vragen van de andere cursisten.

Hoeveel tijd ben ik kwijt met de cursus?

Met het bekijken van de lessen, het oefenen met de lesstof en de opdrachten ben je ongeveer 10 uur bezig.

Wanneer kan ik starten met de cursus?

Je kunt elke werkdag starten met de cursus.

Na ontvangst van de betaling ontvang je een mail met een uitnodiging je te registreren in de afgeschermde leeromgeving van de academy. Je account wordt daarna binnen 24 uur geactiveerd en je kunt dan gelijk starten met je eerste les.

Is deze cursus hetzelfde als de basisworkshop “De handpop als pedagogisch hulpmiddel”?

Nee, de inhoud van de basisworkshop komt overeen met een basiscursus + een pluscursus of een 2-in-1 basiscursus

Wat heb ik nodig om de cursus te volgen?

Je hebt in de eerste plaats een pop nodig waarmee je kunt oefenen. Zonder een pop blijft het een ‘kijkactiviteit’ waarin je mij vooral aan het werk ziet en dat is hartstikke leuk om naar te kijken maar je leert niet spelen door alleen te kijken. Spelen met een pop is een activiteit en een vaardigheid die je moet oefenen, ik kan dat niet genoeg herhalen en benadrukken.

Het fijne van online lessen is dat je die in je eigen tempo kunt volgen, net zo vaak kunt herhalen als je wilt en kunt oefenen op plaatsen waar niemand je ziet. Maak daar gebruik van en oefen, oefen, oefen, stel je vragen, deel je twijfels, frustraties en onzekerheden want alleen dan ontdek je dat je hierin niet de enige bent en legio mensen dezelfde drempels over moeten.

Wat ook handig is om in de buurt te hebben als je gaat oefenen is een spiegel, daarin zie je hoe jouw pop precies overkomt. Let tijdens het oefenen met een spiegel vooral op je pop en niet op jezelf want jouw publiek doet dat ook niet, die ziet ook vooral de pop.

En natuurlijk een internetverbinding want anders kun je niet online en offline is de cursus niet beschikbaar.

Kan ik samen met anderen op hetzelfde account inloggen?

Een account is persoonlijk en geeft recht op toegang tot de cursus voor 1 persoon. Het systeem registreert van iedere gebruiker deelname en activiteit op de website, bij een vermoeden van misbruik kan een account geblokkeerd worden.

Met welk apparaat kan ik de cursus het best volgen?

De cursus is het best te bekijken en te volgen via een pc of tablet. Hoe kleiner het apparaat is, hoe kleiner het scherm en hoe meer er gescrolld moet worden om alle menu’s te kunnen zien of gebruiken. Bedenk ook dat de lessen bedoelt zijn om samen met je pop te doen, om tijdens het kijken mee te doen met de voorbeelden en dat je je handen dus vrij moet hebben. Wanneer je ervoor kiest de lessen via een tablet (of mobiel) te volgen, zet het apparaat dan ergens op zodat je je handen vrij hebt. Daar leer je het meest van.

Kan ik de cursus met elke browser volgen?

Ja, de cursus wordt goed getoond op de meest gebruikte browsers. Dit neemt niet weg dat er wel problemen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld opgeslagen cookies, dat is niet altijd iets wat ik van onze kant kan oplossen omdat het om een combinatie aan factoren kan gaan die samen een probleem veroorzaken.

Het is geen overbodige luxe om te proberen je pc zo schoon mogelijk te houden en hem regelmatig even door de ‘wasstraat’ te halen. Bekijk in dat kader ook dit artikel eens. Wanneer er problemen ontstaan met het volgen van de cursus stuur dan even een berichtje en zet daar in ieder geval in vanaf welk apparaat en vanuit welke browser je de cursus probeert te bekijken. Probeer van te voren ook even of het opgelost is wanneer je de browsergeschiedenis wist want die vraag ga ik je zeker stellen ???? Hoe je dit doet lees je in dit artikel van Coolblue.

Een impressie van deze cursus

Voor wie is deze cursus?

Insert your content here

Wat komt er aan bod?

Insert your content here
X