Ik heb je hier al verteld over mijn bos hè, dat ik elke maand ga kijken of het nog hetzelfde is enzo. Ja, en toen heb ik je al laten zien hoe het bos was in december maar dat is al lang geleden hè, ja, daarna ben ik er ook nog geweest, ja want ik wou ontdekken of het elk jaar hetzelfde is. Kijk dit zijn de wandelingen die ik ook nog heb gemaakt:

Dit zag ik toen ik in januari ging wandelen, toen was het ook wel een beetje mistig, ken je dat? Mistig? Dat het lijkt alsof je een beetje in de wolken loopt? Zo was het toen:

In februari was het wéér anders, ja, toen scheen de zon, waren er nog geen blaadjes aan de bomen maar wel heel veel blubber omdat het steeds geregend had en dan krijg je blubber in het bos, veel blubber.

En toen kwam maart en toen was het echt saai, ja, er waren nog steeds geen blaadjes en er was nog steeds wel heel veel blubber.

 

Ik was wel blij dat er in april weer wat anders te zien was, ja, toen begonnen er weer blaadjes te komen, nog niet heel veel maar al wel wat:

En deze zijn van nu, ja, deze heb ik een paar dagen geleden gemaakt, in mei:

Nu is het echt groen hè, in april waren er een paar blaadjes aan de bomen al maar nu zijn er heel veel, wel een miljoen blaadjes denk ik.

En nou kan ik dus zien of dat vorig jaar ook zo was, ja, of het vorig jaar hetzelfde is als nu, dat kan ik nu zien want ik heb vorig jaar ook foto’s gemaakt. Moet je kijken wat ik heb ontdekt:

Dit zag ik in april van vorig jaar, toen waren en al wel een paar blaadjes aan de boom maar nog niet veel:

En dit zag ik in mei vorig jaar, toen was het bos ineens heel groen:

Dit jaar gaat het dus hetzelfde als vorig jaar in het bos, ja, toen begonnen de blaadjes in april aan de bomen te groeien en was het bos in mei groen. Ja, ik heb dus ontdekt dat het bos in mei groen is en in april nog niet. Dat heb ik ontdekt omdat ik elke keer goed heb gekeken en foto’s heb gemaakt, is leuk hè dat je dan echt iets ontdekken kan.

Nou ben ik benieuwd? Wat wil jij graag ontdekken?