fbpx

Mi ta JaNee, mi ta Popchi

Wij leren Papiamentu
26 april 2019
Show all

Mi ta JaNee, mi ta Popchi

Ik had gezegd dat ik papiamentu leren ging hè? Ja, dat heb ik hier gezegd, hier heb ik gezegd dat ik dat leren wou maar toen duurde het toch nog wel heel lang voordat ik het echt ging leren. Ja, maar nu wil ik het echt want ik heb daar een poos geleden met kinderen gepraat en daar snapte ik weinig van, van wat ze zeiden dan hè. Helen heb daar ook over geschreven, hier en hier en nu zijn we dan echt begonnen. Ja, nu oefenen we elleke dag. Ik heb een filmpje gemaakt, ja, dat jij ook mee kan oefenen en kan zien dat het echt wel moeilijk is om papiamentu te leren. Ja, en ik denk eigenlijk dat het ook zo is als je geen Nederlands kan en dat moet leren. Ja, dat dat net zo moeilijk is. Hier komt mijn filmpje:

Ik heb aangenaam nog even opgezocht en dat is muchu gustu. Dan zeg ik dus: Muchu gustu, mi ta JaNee Zo, dan weet je dat ook en nou vraag je je natuurlijk af hoe het JaNee-lied dan gaat, nou komt ie:

 

JaNee
JaNee
Ik ben JaNee en ik ben een pop, eentje met een eigen leven en met een heleboel plannetjes. Ik zit vol met vragen en als ik daar nog geen antwoord op weet dan ga ik op zoek naar antwoorden. Bij het zoeken komen er ook weer een hoop nieuwe vragen in mijn hoofd binnen. Ja, dat gaat maar door bij mij, eigenlijk altijd en daar praat ik over met anderen én ik schrijf er over in mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X