Masterclass: Boeien, Uitdagen & Verder Groeien • Wonderbaarlijke Spiegels

Masterclass: Boeien, Uitdagen & Verder Groeien

Boeien, uitdagen en verder groeien is een dagvullend programma rondom het pedagogisch werken met een handpop speciaal voor professionals uit het onderwijs, de kinderopvang en de hulpverlening. Het totale programma beslaat 7 uur (inclusief een lunch en pauzes) en bestaat uit 3 onderdelen.

In het eerste onderdeel “boeien” ga je aan de slag met het tot leven roepen en neerzetten van een handpop die aansluit bij de belevingswereld van de kinderen, het kind waarmee je werkt.  Boeien gaat over het vast kunnen houden van de aandacht van het kind door de handpop de rol van het geloofwaardige vriendje te geven en daar karaktereigenschappen bij te bedenken. In dit onderdeel ga je ook aan de slag met de basisvaardigheden rondom het spelen met een pop: de bewegingen van het hoofd en de handen, de handelingen die je de pop kunt laten uitvoeren, het stemgebruik, het vormen van het karakter en de introductie van de pop. De inhoud van dit onderdeel komt grotendeels overeen met de basisworkshop ‘de pedagogische handpop’.

In het onderdeel “uitdagen” ga je jouw pop koppelen aan doelen die je via de pop wilt gaan bereiken en gaan we aan de slag met de manier waarop je een kind via de pop kunt prikkelen en uitdagen tot deelname en/of activiteit. Uitdagen gaat over de taal die de pop spreekt, de manier waarop zijn of haar zinnen en vragen geformuleerd worden, de attributen en materialen die hij of zij daarbij gebruiken kan. In dit onderdeel ligt de nadruk op (leer)inhouden en hoe je die aan kunt bieden via jouw handpop, de handpop is geen opvoeder maar een vriendje en dat maakt zijn of haar vraagstelling en benadering anders dan die van jou. Waar zit het verschil en hoe maak je jezelf die manier van denken eigen? De inhoud van dit onderdeel komt grotendeels overeen met de inhoud van de vervolgworkshop ‘leren via spel’.

In het onderdeel “verder groeien” ga je een aantal concrete situaties, waarbij je jouw pop wilt gaan gebruiken, uitwerken. Je gaat aan de slag met mindmaps waarin je een onderwerp inhoudelijk gaat invullen en van meerdere kanten gaat bekijken. Je gaat onderzoeken waar jouw pop het over gaat hebben, op welke manier je dat gaat doen en welke weg je gaat bewandelen om een kind verder te helpen in zijn of haar ontwikkeling. In dit onderdeel ga ik in op situaties en onderwerpen die je zelf aan kunt dragen en denk ik mee met jouw specifieke en individuele situatie.

Aan het eind van de dag kun je niet alleen je pop op een geloofwaardige manier tot leven roepen maar weet je ook op welke manier je hem of haar keer op keer nieuwe inhoud mee kunt geven, op welke manieren je kinderen uit kunt dagen tot deelname en interactie en hoe je jouw pop planmatig in kunt zetten bij de doelen die je bereiken wilt.

Tijdens deze dag volg je dus alle workshops die ik geef en dompel je jezelf een dag lang onder in de fantastische wereld van de handpop en krijg je alle handreikingen die ik je geven kan om zowel van start te gaan met jouw handpop als om je verder te ontwikkelen. We werken zowel plenair, als individueel, als in groepjes en zullen verschillende werkvormen met elkaar gecombineerd worden.

De deelnameprijs is incl. gezonde lunch, koffie/thee, water en versnaperingen.

Voor wie?

  • Leid(st)ers in de kinderopvang.
  • Leerkrachten (alle bouwen/groepen).
  • Rt-ers, Ib-ers.
  • Kindercoaches, kindertherapeuten.
  • Hulpverleners.

Wat is de prijs?

De masterclass wordt gegeven op een zaterdag en duurt  7 uur (9.30 – 16.30 uur) met inbegrip van pauzes en een lunch.  De deelnameprijs is €145,- per persoon. Wanneer je je inschrijft voor de masterclass ontvang je een bevestigingsmail, je weet zo zeker dat er een plek voor je gereserveerd is. Ongeveer 2 weken voor aanvang ontvang je het programma en de routebeschrijving voor de masterclass per e-mail.

Wanneer je zelf een pop hebt kun je die meenemen en daarmee oefenen. Wanneer je nog geen pop hebt kun je oefenen met één van de poppen die aanwezig zijn. Wil je na afloop verder met een handpop en er eentje aanschaffen? Dan verwijs ik je graag door naar de webshop van handpoppen.nl

Alle ingeplande masterclasses staan in de agenda

Deze activiteit is nog niet beschikbaar voor groepen en teams.

september, 2019

28sep09:3016:30Dagvullend programmaMasterclass: Boeien, uitdagen en verder groeien in Sevenum (LB)een hele dag workshops rondom het pedagogisch werken met een handpop09:30 - 16:30 Hoeve Rosa, Grubbenvorsterweg 66 5975 RB Sevenum (LB)Activiteit:Masterclass

X