Het heeft even geduurd voordat JaNee wist of ze nog meer dan kerstballen wil knutselen, ze wilde ook een engeltje en een kerststukje en een kaars maar of het geknutseld moest worden, daar moest ze nog even over nadenken.

“Nou, ik wil ook iets op het raam en ik wil een engeltje”  Laat ze nou toch een engeltje vinden tussen onze kerstspullen.

“Moet je kijken Helen, hier is de engel al! Ze is er gewoon al, ze wist natuurlijk dat ik graag een engel wou hè? Hoi engel, ik ben JaNee, wie ben jij? De engel zegt dat ie engel heet Helen…..gewoon Engel, grappig! Hoi Engel, wil jij bij ons thuis kerstmis vieren? Hoezo weet je dat niet? Het is wel leuk bij ons thuis hoor, ja, wij wonen in het bos en daar zijn ook eekhoorntjes en heel veel vogels, ik denk wel dat jij het daar leuk vind. Ja, wij geven de beestjes altijd wel te eten ja, de vogels krijgen vogeltjesvoer en de eekhoorntjes krijgen eekhoorntjesvoer. O, dat is een goed idee van jou…..Helen, Engel zegt dat we ook van die pinda’s met een schilletje moeten hebben, die vinden de beestjes lekker en dan hebben zij ook een fijne kerst, lief hè van Engel dat zij daaraan denkt? Ja, wij hebben ook kaarsjes, van die kleintjes met zo’n dingetje er om heen, nee een grote hebben we niet, is dat nodig voor kerst? Ok, dan halen we die gewoon, als jij graag een grote kaars hebt dan halen we een grote kaars en wat vindt jij nog meer echt kerst? Ohhhhhh, dat is een goed idee ja, een kerststal, dat vind ik ook leuk, had ik nog helemaal niet aan gedacht, ja, ik wil ook een kerststal…..Helen, wij willen ook een kerststal! Helen zegt dat ze daar voor gaat zorgen, dat we een grote kaars hebben dan, en pinda’s voor de beestjes en dat we ook een kerststal krijgen, kom je dan bij ons met kerst? Ja, natuurlijk hebben wij ook een kerstboom met ballen, ja, ik weet nog niet welke kleuren want we gaan ze nog versieren maar als jij dat ook mooi vindt dan krijgen we wel ballen die glimmen, met glitter enzo, ja net zo glimmen als jouw haarband, is mooi hè? Ok, afgesproken……Helen, Engel is nu mijn vriendje en die komt bij ons met de kerst, is wel goed toch?”

Natuurlijk vind ik dat goed, Engel mag er best bij want ik vind het ook wel gezellig om er een engeltje bij te hebben. En dan hoeven we in ieder geval geen engeltje te knutselen….